MOTIVATIONSTIPS

Eftersom halva befolkningen säkert har nyårslöftet att börja träna tänkte jag dela med mig av 6 grymma tips för att hålla motivationen uppe. Under januari månad brukar gymmet ofta vara proppat med folk men som successivt minskas med veckorna. Så att hålla motivationen uppe är inte alltid lätt! Träningen är alltid jobbigast i början men när man kommer in i det känns det så jäkla bra!
 
Ta det lungt i början. Om du nästan aldrig har tränat och kör direkt ett hårt gympass kommer du troligtvis tröttna och aldrig vilja sätta din fot i gymmet igen. 
 
Hitta en träningskompis. Först om främst är det så himla mycket roligare att träna med någon och det blir samtidigt svårare att hoppa av träningspasset i sista sekund. Sedan är det ju kul att ha någon som pushar! 
 
Sätt upp mål med din träning. Att sätta upp delmål och ett slutligt mål är ett bra sätt att hålla uppe motivationen. Liksom varför ska man träna om man inte har ett mål med det? Det kan vara allt från att må bättre till att få en snygg bikinikropp inför någon resa osv. 
 
Åk och träna direkt efter skolan/jobbet. Hur ofta händer det inte att man fastnar vid soffan eller sängen när man egentligen ska till gymmet. Om man ändå är påväg hem är det lika bra att åka förbi gymmet 1 timme och få det överstökat, sedan åka hem och vila med ett gott samvete. 
 
Träna något du tycker är kul. Det kan vara allt från bollsporter, boxning, dans eller gym. Det finns massor av olika träningsformer som man kan välja mellan och det är bara att testa sig fram. Om du tränar något som du tycker är kul kommer träningensmotivationen vara på topp. 
 
Ät rätt. För att kunna få resultat gäller det att man stoppar i sig rätt mat i bra mängd. Många brukar ge upp träningen eftersom det inte har givit något. Så kosten är alltså viktigare än vad man tror får att få resultat. 
 Kom ihåg mig?